Interim Mnagement

Jedinstvena kompanija sa “Rent-a-Manager” osnovnim modelom poslovanja prisutna u celoj Adria regiji.

Adria Management pruža privremene – interim usluge u  segmentima:

Operativni i krizni menadžment

Adria Management pruža privremene – interim usluge klijentima kojima je potrebna brza reakcija na ograničeni rok u svrhu preokreta u poslovanju ili reorganizacije na domaćim, regionalnim ili stranim tržištima.

Organizacija prodaje i razvoj novih tržišta

Adria Management pruža privremene – interim usluge klijentima koji traže hitno povećanje prodaje ili otvaranje i razvoj novih distributivnih kanala na domaćim, regionalnim ili stranim tržištima.

Organizacija proizvodnje

Adria Management pruža privremene – interim usluge klijentima kojima je potreban brz preokret unutar ograničenih rokova u organizaciji proizvodnje i povećanja kvaliteta u svrhu zadovoljavanja rastuće potražnje.

Organizacija nabavke i logistike

Adria Management pruža privremene – interim usluge klijentima kojima je potreban brz preokret unutar ograničenog roka u organizaciji nabavke i logistike i postizanja željenih ciljeva u odnosima sa dobavljačima.

Kada je pravi trenutak da se obratite stručnjacima za određena područja?

Nikada nećete imati dovoljno vremena da sve uradite sami. Uglavnom nećete imati  dovoljno raspoloživih kvalitetnih resursa u okolini u kojoj ste navikli rešavati poslovne izazove pred vama. Retko kada ćete imati novca da zaposlite najbolje stručnjake i da im obećate odgovarajuću finansijsku kompenzaciju i karijeru koja im je na prvom mestu, a zašto biste to i učinili?

Vi imate zadatak kojem se ne možete posvetiti u potpunosti, projekat koji nema ko kvalitetno da vodi, razvoj koji nemate kome da poverite? Možda niste ni sigurni šta je to što vas muči, ali osećate da poslovi ne idu pravim ritmom ili u pravom smeru? Da, to je taj trenutak. Vama treba pomoć stručnih saradnika koji su se navikli da rešavaju takve stvari.

Kako možemo pomoći?

Mi ne radimo zapravo u svom preduzeću. Naš je posao u vašem preduzeću i u najkraćem potrebnom vremenu savetujemo, kreiramo, postavljamo temelje, preuzimamo odgovornost, upravljamo procesima ili celokupnim poslom, implementiramo željene i dogovorene procedure ili promene, nakon čega vas puštamo da sami nastavite put ka uspehu.

Naš je moto:

“Mi ne proizvodimo dokumentaciju – mi  proizvodimo rezultate!”

Mi nismo samo još jedna konsultantska kompanija. Mi smo kompanija sa “Rent-a-Manager” osnovnim poslovnim modelom koja poseduje sva potrebna znanja i posebne ekspertize u segmentima u kojima nudimo našu asistenciju. Mi vam nećemo samo reći kako da nešto uradite bez odgovornosti sa naše strane. Mi ćemo odraditi zadatke zajedno, trenirajući kroz proces vas i vaše zaposlene. Kada se rastanemo nećete ostati sami sa analizama, prognozama, preporukama i procedurama na papiru. Vaš dobitak će biti uhodani procesi, dok stečeno znanje ostaje u vašoj organizaciji i pripada samo vama.

“Nemojte tražiti najbolje zaposlene koje zapravo ne možete ili ne želite toliko platiti. Rent-a-Manager! Puno je povoljnije unajmiti najboljeg stručnjaka na strogo određeno vreme da se odrade važni zadaci.”

Možda je najbolje da prvo pregledate studije slučajeva koje kratkim primerom pokazuju izazove sa kojima su se susreli neki od naših klijenata, a kojima smo pomogli da se promene na bolje, brže, profitabilnije i odgovornije? Ovde možete pronaći samo neke od tih uspešnih priča.