Operations Management

Operacijski menadžment, menadžment promjena i krizni menadžment –  Automotive – Slovenija

Malo, obiteljsko slovensko poduzeće koje proizvodi dijelove za moto i karting industrije je naišlo na poteškoće kao rezultat neadekvatnoga upravljanja tijekom transfera upravljanja poslom u procesu smjene generacija. Poduzeću je trebao krizni menadžer koji je mogao stupiti na zadatak restrukturiranja i financijskog konsolidiranja odmah te koji je moga preuzeti ulogu mentora i trenera uprave slijedeće generacije u obitelji vlasnika.

Interim Management

Strane investicije u Adria regiju – Automotive – Adria / EU

Jugoistočno europsko proizvodno poduzeće u automobilskoj industriji je izrazilo interes da otvori proizvodni pogon i distribucijski centar za EU u Adria regiji sa ciljem dobivanja EU porijekla i lakšeg ulaska svojih ključnih proizvoda na kompleksno EU tržište.

Sales Management

Organizacija prodaje i razvoj novih tržišta – Automotive – Adria 

Proizvodnom poduzeću koje proizvodi frikcijske elemente za automobilsku industriju nedostajalo je značajno prisustvo u Adria regiji, tradicionalno “domaćem” terenu, što je rezultiralo nedostatkom stabilnosti proizvodnje oslonjene na stabilne narudžbe.

Checkbox Interim Management

Izvoz iz Adria regije – Proizvodnja dodataka prehrani  – Hrvatska / EU

Hrvatsko poduzeće za proizvodnju dodataka prehrani i OTC proizvoda se suočilo sa teškoćama u primjerenoj organizaciji prodaje i slabom prisutnošću na tržištima Europske unije, u Adria regiji, na tržištima Ruske federacije i Bliskog istoka.

Production Management

Organizacija proizvodnje – Proizvodnja sigurnosne opreme i vozila – Adria

Proizvodno poduzeće za vatrogasna i oklopljena vozila je imalo probleme sa kvalitetom proizvoda i poštivanjem rokova što je rezultiralo smanjenjem prodaje i slabim financijskim stanjem. Vlasnici su bili u potpunosti zaokupljeni drugim segmentom poslovanja koje je bilo unosnije za grupaciju te su odlučili konsolidirati poduzeće i pronaći strateškog partnera za prodaju.

Supply Chain Interim Management….  …..  ……  …… ….. ……. …….    ……  …… ….. ……. …….  …..  …… 

Organizacija nabave i logistike – Proizvodnja potrošačke elektronike – Slovenija

Slovensko poduzeće za proizvodnju potrošačke elektronike, rashladnih uređaja, opreme sa podružnicama na svim tržištima Adria regije je tražilo potpuno restrukturiranje nabavnog lanca i operacija ulazne logistike. Postavljanje interim Menadžera nabave sa iskustvom u logistici je bilo pravo rješenje.