Operations Management

Operativni menadžment, menadžment promena i krizni menadžment – Automotive industrija

Malo, porodično slovenačko preduzeće koje proizvodi delove za moto i karting industriju je naišlo na poteškoće kao rezultat neadekvatnog upravljanja tokom transfera upravljanja poslom u procesu smene generacija. Preduzeću je trebao krizni menadžer koji je mogao da stupi na zadatak restrukturiranja i finansijskog konsolidovanja odmah, koji je mogao preuzeti ulogu mentora i trenera uprave sledeće generacije u porodici vlasnika.

Interim Management

Strane investicije u Adria regiju – Automotive – EU

Jugoistočno evropsko proizvodno preduzeće u automobilskoj industriji je izrazilo interesovanje da otvori proizvodni pogon i distributivni centar za EU u Adria regiji sa ciljem dobijanja EU porekla i lakšeg ulaska svojih ključnih proizvoda na kompleksno EU tržište.

Sales Management

Organizacija prodaje i razvoj novih tržišta – Adria regija

Proizvodnom preduzeću koje proizvodi frikcijske elemente za automobilsku industriju nedostajalo je značajno prisustvo u Adria regiji, tradicionalno “domaćem” terenu, što je dovelo do nedostatka stabilnosti proizvodnje oslonjene na stabilne narudžbine.

Checkbox Interim Management

Izvoz iz Adria regije – Proizvodnja dodataka ishrani i OTC proizvoda – Hrvatska

Hrvatsko preduzeće za proizvodnju dodataka ishrani i OTC proizvoda se suočilo sa teškoćama u organizaciji prodaje i slabom prisutnošću na tržištima Evropske unije, u Adria regiji, na tržištima Ruske federacije i Bliskog istoka.

Production Management

Organizacija proizvodnje – Proizvodnja sigurnosne opreme i vozila – Slovenija

Proizvodno preduzeće za vatrogasna i oklopna vozila je imalo probleme sa kvalitetom proizvoda i poštovanjem rokova što je rezultiralo smanjenjem prodaje i oslabljenim finansijskim stanjem. Vlasnici su bili u potpunosti zaokupljeni drugim segmentom poslovanja koje je bilo unosnije za grupaciju te su odlučili konsolidovati preduzeće i pronaći strateškog partnera za prodaju.

Supply Chain Interim Management….  …..  ……  …… ….. ……. …….    ……  …… ….. ……. …….  …..  …… 

Organizacija nabavke i logistike – Proizvodnja potrošačke elektronike – Slovenija

Slovenačko preduzeće za proizvodnju potrošačke elektronike, rashladnih uređaja, opreme sa predstavništvima na svim tržištima Adria regije je tražilo potpuno restrukturiranje lanca nabavke i operacija ulazne logistike. Postavljanje interim Menadžera nabavke sa iskustvom u logistici je bilo pravo rešenje.